AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hasta olan birine nasil dua edilir?

Editör

Yeni Üye

Hasta olan birine nasıl dua edilir?​

*Şifa Duası: ”Bismillah,erkike min külli şey’in yü’zike,ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin,Allahu yeşfike, Bismillahi erkike”. Duanın Anlamı: “Allah’ın adıyla seni rahatsız eden herşeydeniher türlü kötü nefisten ve kem gözden, sana koruma diliyorum. Allah sana şifa versin. Sana Allah adıyla koruma diliyorum.”

Haksızlık karşısında nasıl dua etmeliyiz?​

La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim. Anlamı: Allah’ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.
Peygamberimiz hasta olduğunda hangi duayı okurdu?​
Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı: Türkçe Okunuşu: Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Hasta olan birine hangi sure okunur?​

Hasta olan birine hangi sure okunur?
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.

Peygamber Efendimiz şifa için ne yapardı?​

Peygamber Efendimiz şifa için ne yapardı?
Hz. Âişe’den rivayet edilen bir hadise göre Peygamber Efendimiz şifa için şunları yapardı: “Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi: Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.”

Kimlerin duası çabuk kabul olur?​

Hac ve umrede bulunanlar Allah’ın askerleridir. Yani misafirleridirler. Dua ederlerse Allah, dualarını kabul eder. İstiğfar ederlerse onları bağışlar.”

Geri