Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hasta nakil araci nasil talep edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hasta nakil aracı nasıl talep edilir?​

MADDE 17 – (1) Başvuru; hasta, hasta yakını, diğer kişi veya kurumlar tarafından 444 3 833 numaralı telefon hattı aranarak ya da Ek-3’te yer alan “Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu” doldurularak veya TSM/AHB’ler aracılığıyla il koordinasyon merkezine yapılır.

Hastaneler arası nakil için gerekli işlemler nelerdir?​

Hastaneler arası nakil için gerekli işlemler nelerdir?
Hastanın gönderileceği hastane ile irtibat kurup hasta için gerekli olan koşulların sağlanması istenir. İşlemler tamamlandıktan sonra hastanın ambulans ve acil tıp teknisyeni gerekli durumda doktor ile hastanın hastaneden hastaneye nakil işlemi gerçekleşir.

Şehirler arası hasta nakli nasıl yapılır?​

Şehirler Arası Hasta Nakil Hizmeti Kapsamında Süreç Nasıl İlerler?
- Hizmet almak için şirkete müracaatın yapılması
- Hasta nakil hizmet biriminin müracaat konusunda kayıt oluşturması
- Nakli yapılacak olan hastayla iletişime geçilmesi.
- Hastanın verilmiş olan adresten alınması

Yatalak hasta hastaneye nasıl gider?​

Yatalak hasta hastaneye nasıl gider?
24 saat hizmet veren “Alo 188” ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar sağlık elemanı eşliğinde hastaneye götürülüyor ve gerekli tedavi işlemlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.
Hasta sevkini kim yapar?​
Hasta sevk ve nakil kararı ilgili dal uzmanı tarafından, yok ise acil servis sorumlu tabibi veya nöbetçi uzman tabip tarafından verilir.

Hasta sevki nasıl olur?​

Hasta sevki nasıl olur?
Acil servis hekimi veya ilgili uzman hekim sevk edilecek kurumdan onay alır. Formu) doldurularak 112 Komuta Kontrol Merkezine mail ile gönderilir. 112 KKM tarafından ilgili ambulans hastane acil servisine yönlendirilir. Hastanın taburcu işlemleri yapılarak 112 hekimine veya ATT’ e teslim edilir.

Acil polikliniğe sevk eder mi?​

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde acil servisleri en yoğun olan 63 hastaneyi belirledi. Artık acile başvurup da durumu “gerçekten” acil olmayan hastalar, gece yarısına kadar hizmet verecek olan polikliniklere sevk edilecek.

Acilde sevk nasıl yapılır?​

Acilde sevk nasıl yapılır?
Hasta sevklerinde ASKOM kararları uygulanır. Acil Sağlık Hizmetleri Birimi’ nde hastaların sevk işlemi “Güvenli Hasta Transferi Prosedürü” ne göre yapılmaktadır. Bu işlemler 112 Kriz Komuta Merkezi ile koordineli olarak yapılır. Görevli acil servis hekimi sevk edilecek kurumdan onay alır.
 
Hasta nakil aracı talep etmek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında hasta, hasta yakını veya diğer kişilerin 444 3 833 numaralı telefon hattını arayarak başvuruda bulunması, "Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurarak ya da TSM/AHB'ler aracılığıyla il koordinasyon merkezine başvuruda bulunulması yer almaktadır.

Hastaneler arası nakil işlemleri için ise hasta gönderileceği hastane ile iletişime geçerek gerekli koşulların sağlanmasının istenmesi gerekmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra hastanın ambulans ve acil tıp teknisyeni eşliğinde gerektiğinde doktor ile hastanın hastaneden hastaneye nakli gerçekleştirilir.

Şehirler arası hasta nakli ise belirli bir süreç dahilinde ilerlemektedir. Öncelikle hizmet almak isteyen kişilerin ilgili şirkete başvurması, hastane nakil hizmet biriminin müracaat konusunda kayıt oluşturması, hastayla iletişime geçilmesi ve hastanın verilmiş olan adresten alınması gibi adımlar izlenmektedir.

Yatalak durumdaki hastaların hastaneye gitmesi gerektiğinde, 24 saat hizmet veren "Alo 188" ambulans hizmeti sayesinde sağlık elemanı eşliğinde hastanın hastaneye götürülüp tedavi işlemlerinin ardından tekrar evine bırakıldığı belirtilmektedir.

Hasta sevk işlemi ise ilgili dal uzmanı, acil servis sorumlu tabibi veya nöbetçi uzman tabip tarafından yapılır. Sevk edilecek kurumdan onay alındıktan sonra 112 Komuta Kontrol Merkezine mail ile gönderilir ve ilgili ambulans hastane acil servisine yönlendirilir.

Son olarak, acil servislere başvuran hastaların durumlarının "gerçekten" acil olmadığı değerlendirildiğinde gece yarısına kadar hizmet verecek polikliniklere sevk edileceği ve acil serviste sevki gerçekleştiren acil servis hekimlerinin ASKOM kararlarına göre hareket ettiği belirtilmektedir. Bu sevk işlemleri 112 Kriz Komuta Merkezi ile koordineli olarak gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst