AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hasta giris kagidi kim tarafindan doldurulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hasta giriş kağıdı kim tarafından doldurulur?​

Polikliniklere müracaat eden veya dışardan gönderilen hastalar, çalışma saatlerinde polikliniklerde görevli tabipler, çalışma saatleri dışında nöbetçi veya acilde görevli tabiplerce muayene edilir. Yatırılmaları gerekli görülenlere muayeneyi yapan tabip tarafından hasta kabul kâğıdı doldurulur.

Epikriz kim tarafından doldurulur?​

1. Hekimi tarafından taburcu olmasına karar verilen hastanın, Hasta Taburculuk Özeti( Epikriz) doldurulur.

Hastanede yatan kişi raporlu sayılır mı?​

Hastanede yatan kişi raporlu sayılır mı?
Memurların, hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri, tedavi süreleri hastalık izinlerine ait sürelerin hesabında dikkate alınır. İzin süresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tespit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılır.
Hasta kabul memuru kimlik belgesine göre hastanın künyesini hasta kabul defterine geçirir (Ek 43 Form 102) ve hasta tabelasının (Ek 1 Form 51) buna ait kısımlarını doldurur. Hastanın kimlik belgesinin çıkarken geri verilmek üzere alıkonulduğu hasta kabul kağıdına kayıt olunur.

Yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliği nedir?​

Amaç : Madde 1 – Yataklı Tedavi Kurumlarında çeşitli hizmetlerin uygulama esaslarını, personelin görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek ve modern çağın icaplarına ve memleket gerçeklerine uygun, süratli, kaliteli, ekonomik bir hastane işletmeciliği sağlamakdır.

Yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliği kaç yılında kuruldu?​

10.09.1982 tarih ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, 13.01.1983 tarih ve 17927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, “Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği”, yataklı tedavi kurumlarında yürütülen sağlık hizmetlerinin ve hizmet birimlerinin türlerini, hizmetin tıbbi, idari ve teknik …

Hastanede yatış işlemlerini kim yapar?​

Hastanede yatış işlemlerini kim yapar?
Hekim hastanın tedavisini düzenler hastanın tedavisi hemşire ve sağlık görevlileri tarafından yapılır. 7. SGK ‘ya tabi hastaların yatış işlemlerinde hiçbir ücret alınmadan hastanın kimliği ile hastanın yatış işlemleri tamamlanır.
Yataklı tedavi Kurumları işletme Yönetmeliği’ne göre idari işlerde kim çalışır?​
Madde 120 – Kadrolarında diş tabibi bulunan hastanelerde diş tabipleri de diğer uzmanlar gibi diş polikliniği, diş tedavi ve protez hizmetlerine ait fenni ve idari işleri bizzat yapmakla yükümlüdürler.
Yataklı servis ne demek?​
Hasta odaları düzenli olarak yardımcı sağlık personelleri tarafından temizlenir. Başhekimiz, Başhemşiremiz ve Hasta ilişkileri sorumluluları günlük vizitlerle hizmetlerin yürütülmesini kontrol eder, varsa hasta sorunlarını dinler ve çözüm üretir. Hasta odalarımızda her hasta için bir refakatcı hastasına eşlik edebilir.

Yataklı sağlık kurumları nelerdir?​

Yataklı sağlık kurumları nelerdir?
Yataklı Tedavi Kurumları : Hasta ve yaralıların, hastalıktan şüphe edenlerin ve sağlık durumlarını kontrol ettirmek isteyenlerin, ayaktan veya yatarak müşahade, muayene, teşhis, tedavi ve rehabilite edildikleri, aynı zamanda doğum yapılan kurumlardır.

Hangisi yataklı tedavi hizmeti veren kurumlar arasında yer almaktadır?​

Hastanelerin amacı, hastalara tedavi hizmeti sunmaktır. Öyleyse hastaneler hizmet üreten kurumlardır. Hastaneler, yalnız hasta bakım hizmeti sunan kuruluşlar değil aynı zamanda eğitim kurumlarıdır. Hastaneler, diğer işletmelerden farklı olarak hastalara ve refakatçilerine (barınma, beslenme, yıkanma vb.)

Hastanın yatışını kim yapar?​

Hastanın hekimi tarafından yatışı yapılan hastanın; genel durumu, yapılan tetkik, muayene ve işlemler sonucunda sözlü ya da yazılı olarak hasta/hasta yakınına bilgi verilerek yatış işlemlerinin yapılması sağlanır.

Taburcu işlemlerini kim yapar?​

Taburcu işlemlerini kim yapar?
Servis Hemşiresince hasta ailesine teslim edilir. Mesai saatleri dışında (16.00’dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde) taburculuk işlemleri: Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir.
 
Hasta giriş kağıdı, polikliniklere müracaat eden veya dışardan gönderilen hastalar için çalışma saatlerinde polikliniklerde görevli tabipler veya çalışma saatleri dışında nöbetçi veya acilde görevli tabipler tarafından doldurulur. Yatırılmaları gerekli görülen hastalara muayene yapıp tedaviyi düzenleyen tabip tarafından hasta kabul kağıdı doldurulur.

Epikriz, hastanın taburcu olmasına karar verilen bir durumda hekimi tarafından doldurulur. Hastanın taburcu olması ve tedavisinin tamamlandığının belirlenmesi üzerine Epikriz hazırlanır.

Hastanede yatan kişilerin raporlu sayılması, hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gören memurlar için geçerlidir. Hastalıklarının devam ettiğinin resmi sağlık kurullarınca tespit edilmesi durumunda izinleri uzatılabilir.

Yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliği, 10 Eylül 1982 tarih ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik, yataklı tedavi kurumlarında sağlık hizmetlerinin ve hizmet birimlerinin türlerini, hizmetin tıbbi, idari ve teknik uygulamalarını belirleyen kuralları içerir.

Hastanede yatış işlemleri, hekim tarafından düzenlenir ve hemşireler ile sağlık görevlileri tarafından uygulanır. SGK'ya tabi hastaların yatış işlemlerinde hiçbir ücret alınmaz ve hastanın kimliği ile işlemler tamamlanır.

Yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliğine göre idari işlerde diş tabipleri, diş polikliniği, diş tedavi ve protez hizmetlerine ait fenni ve idari işleri yapmakla yükümlüdürler.

Yataklı servis, hastanelerde hasta odalarının temizlenmesi, hizmetlerin denetlenmesi ve hasta sorunlarının çözümü gibi konularda başhekim, başhemşire ve hasta ilişkileri sorumluları tarafından yürütülen bir hizmet alanını ifade eder.

Yataklı sağlık kurumları, hasta ve yaralıların müşahade, muayene, teşhis, tedavi, rehabilite edildiği ve doğum yapılan sağlık kurumlarını kapsar. Bu kurumlar ayaktan veya yatarak hizmet almak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılar.

Hastanın yatışını, hekim tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hastaya veya hasta yakınına bilgi verilerek sağlanır. Yapılan tetkikler sonucunda hasta yatış işlemleri gerçekleştirilir.

Taburcu işlemleri, mesai saatleri içinde servis hemşiresi tarafından hastanın ailesine teslim edilir. Mesai saatleri dışında ise hastanın doktoru/ları tarafından hastanın taburcu olması gerektiğine karar verilir.
 
Geri
Üst