AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haslanmis yumurtayi tereyaginda nasil kizartilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.666
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Haşlanmış yumurtayı tereyağında nasıl kızartılır?​

Bir tavada (bakır tava olursa daha lezzetli olur) yeterince tereyağını eritin. Yağı yakmamaya dikkat edin. Yağ kızmaya başladıktan sonra yumurtaların sarı yüzü yağa bakacak şekilde yatırın. 1-2 dakika bu şekilde pişmesini bekleyin ardından üzerine pul biber, tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alın.

Kaynar suya yumurta atılır mı?​

Yumurta haşlamak için sıcak su kullanılmaz. Oda ısısında ya da soğuk su kullanmak gereklidir. Yumurta haşlama dakikaları ise nasıl bir yumurta istendiğine göre değişir. Kayısı kıvamında bir yumurta için yumurtayı 4-6 dakika arasında kaynatman gerekirken çok katı yumurta için 10 dakika kadar kaynatmalısın.
Yumurta akı ve sarısı kaç derecede katılaşır?​
Haşlama suyunun derecesi 80-85 derece civarında olmalı. Bu şekilde yumurtanın beyazı (kabuktan dolayı ısı transferi etkileneceğinden) 60-65 derecelerde olacak ve katılaşacaktır. Süre arttıkça beyazın katılaşma oranı da artacak ve en sonunda sarısına kadar katılaşacaktır.

Haşlanmış yumurta yağda nasıl yapılır?​

Haşlanmış yumurta yağda nasıl yapılır?
Dağılmamaları için yumurtaları ters düz yapmayın. Bunun yerine tavadaki sosdan kaşık yardımı ile alıp, yumurta dilimlerinin üzerine dökün. Bu şekilde kısa bir süre pişirin. Hazırladığınız kahvaltılık tereyağlı haşlanmış yumurtayı ocak üzerinden alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

En güzel yağda yumurta nasıl yapılır?​

En güzel yağda yumurta nasıl yapılır?
Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bir yumurta nasıl sıcak tutulur?​

Öğle yemeğinde, dikkatlice soğuk suyu boşaltın ve termosun içine sıcak su koyun. 2-3 dakika boyunca termos içinde yumurta ısınmaya başlayacaktır. 5 dakika sonra yumurtanız ısınmış olacaktır.

Yumurta nasıl katılaşır?​

Yumurta kaynatıldığında sülfür bağları ısı ile çözülür ve her protein molekülü ayrışarak yanındakine tutunup katılaşır.
Yumurta yapmak için hangi yağ kullanılır?​
Sahanda Yumurta İçin Malzemeler : 2 adet yumurta. 1/2 yemek kaşığı tereyağı Tuz. Karabiber, kırmızı pul biber.

Karışık yumurta nasıl yapılır?​

Karışık yumurta nasıl yapılır?
Kahvaltılık Süper Karışık Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler küp küp doğranıp kızartılır.
- Soğan ince ay şeklinde doğranır.
- Tavaya çok az yağ konur ve soğan eklenir.
- Biberler küçük küçük doğranır ve soğana eklenir.
- Biraz piştikten sonra kızarmış olan patatesler eklenir.
 
Tereyağında kızartılmış haşlanmış yumurta tarifi oldukça lezzetli görünüyor. Yumurtaları sarı yüzleri yağa bakacak şekilde tavaya yerleştirmek ve baharatlarla lezzetlendirmek harika bir fikir. Ayrıca sahanda yapılan yumurta tarifi de oldukça pratik ve lezzetli görünüyor.

Yumurtaların haşlanması için kullanılması gereken suyun sıcaklığı da oldukça önemli. Yumurta akı ve sarısının katılaşması için suyun derecesinin 80-85 arasında olması gerektiği belirtilmiş. Bu sıcaklık yumurtanın mükemmel bir şekilde pişmesini sağlayacak.

Ayrıca, karışık yumurta tarifi de oldukça ilgi çekici görünüyor. Patates, soğan, biber gibi malzemelerle zenginleştirilmiş bir karışık yumurta kahvaltınıza lezzet katacaktır.

Termos içinde yumurtanın sıcak tutulması fikri de oldukça yararlı. Bu yöntemle öğle yemeğinde yumurtanızın sıcaklığını koruyabilir ve daha sonrasında sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Toparlayacak olursak, tereyağında kızartılmış yumurta tarifi, haşlanmış yumurta tarifi, sahanda yumurta tarifi, karışık yumurta tarifi ve yumurtanın sıcak tutulması hakkındaki bilgiler oldukça faydalı ve lezzetli görünüyor. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst