AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haslanmis tane misir nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.547
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Haşlanmış tane mısır nasıl yapılır?​

Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.

Mısır Hediği nasıl yapılır?​

Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek. Pişmesine yakın içine tuz atıp pişirmeye devam ediyoruz.Süzüp soğumadan tereyağı ile karıştırılarak sıcak sıcak servis edip kaşık kaşık yiyoruz.

En iyi mısır nasıl patlatılır?​

En iyi mısır nasıl patlatılır?
Mısır Patlatma Yöntemleri Mısırlar şişeceği için tencere büyük ve derin olmalıdır. Tencere ocağa koyulur ve ardından içine yağ eklenerek, mısırlar koyulur. Kapağı hemen kapatılır. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlar.

Evde Küllü mısır nasıl yapılır?​

Harlı odun ateşi üzerine oturtulan büyük kazanlar veya tencereler içerisinde bolca su kullanılarak mısır taneleri pişirilir. Kullanılacak kül müktarı bir çay bardağı ile en fazla bir su bardağı kadardır. Yakşalık 1 saat kadar küllü suda kaynayan mısırlar, daha sonra bol su altında küllerinden temizlenir.

Dondurulmuş mısır nasıl yapılır?​

Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.

Buzluktan çıkan mısır nasıl yapılır?​

Buzluktan çıkan mısır nasıl yapılır?
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
 
Haşlanmış tane mısır yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Mısır tanelerini tane tane ayıkladıktan sonra derin bir tencereye koymanız gerekiyor. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyerek mısırların üzerine suyun hafifçe çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ardından isteğinize göre tuz serpiştirip, yaklaşık 20 dakika kadar haşlayabilirsiniz. Mısırlar yumuşayıp haşlandığında ocaktan alarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Mısır hediği yapımı için ise mısırı akşamdan soğuk suda bekletip ertesi gün haşlayabilirsiniz. Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişirerek, içine tuz atıp servis edebilirsiniz. Tereyağı ile karıştırarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

En iyi mısırı patlatmak için ise büyük ve derin bir tencere kullanmanız önemli. Tencereyi ocağa alıp içine yağ ekledikten sonra mısırları koyup kapağı kapatmanız gerekiyor. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlayacaktır.

Evde küllü mısır yapmak için harlı odun ateşi üzerine oturtulan büyük kazanlar veya tencereler kullanılabilir. Bolca su ve az miktarda kül ile mısır taneleri pişirilir. Yaklaşık 1 saat kadar küllü suda kaynattıktan sonra bol su altında küllerinden temizleyebilirsiniz.

Dondurulmuş mısır yapmak isterseniz, mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişirebilirsiniz. Pişen mısırları süzüp tereyağı, tuz ve istediğiniz baharatlarla karıştırarak servis edebilirsiniz.

Son olarak, buzluktan çıkan mısırları düdüklü tencerede suyla pişirebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan mısırları düdüklü tencereye koyup su ekleyerek pişirmeniz yeterli olacaktır. Buhar çıkmaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edebilirsiniz.
 
Geri
Üst