Haslanmis misir evde nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
246.001
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Haşlanmış mısır evde nasıl yapılır?​

Mısır haşlamak için:
- Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. –
- Mısırları düdüklü tencereye yerleştirin.
- Mısırdan ayırdığınız yaprakları da mısırların arasına yerleştirin.
- Mısırların üzerinie iki parmak geçecek şekilde su ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.
Evde bardakta mısır nasıl yapılır?
Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın.
- 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun.
- 3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın.
- 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.

Mısır haşlarken kararmaması için ne yapılır?​

Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Tencerede haşlanmış mısır nasıl yapılır?
Mısırların üstüne 2 adet küp şekerinizi ekleyin ve kalan mısır yaprakları ile mısırlarınızın üstünü tamamen kapatın. 1 bardak sütünüzü ve 2 lt kaynamış suyunuzu ekleyin ve kaynatın. Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz.

Dondurulmuş mısırdan bardakta mısır nasıl yapılır?​

Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Patlamış mısırdan bardakta mısır yapılır mı?
İlk olarak 1 gece önceden mısırı ıslatıyoruz. Ondan sonra düdüklü tencerede haşlıyoruz. Arada bir açıp kontrol etmek gerekiyor. Sonra bardak büyüklüğüne oranla tuz ekliyoruz.

Sert mısırlar nasıl yumuşatılır?​

Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Haşlanmış mısır nasıl yumuşak olur?
Mısırlar piştikten sonra üzerlerine tuz serpiştirilir. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verir ve daha da lezzetli bir hale getirir. Aynı zamanda mısırları haşlarken içine atılan şeker mısıra hem güzel bir tad verir, hem de mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır.

En iyi mısır nasıl haşlanır?​

Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Normal tencerede mısır ne kadar sürede pişer?
Düdüklü tencere de mısır yirmi beş dakikada haşlanır. Normal tencerede mısır haşlamak için en az iki, üç saate ihtiyaç vardır.

Mısır Hediği nasıl yapılır?​

Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek. Pişmesine yakın içine tuz atıp pişirmeye devam ediyoruz.Süzüp soğumadan tereyağı ile karıştırılarak sıcak sıcak servis edip kaşık kaşık yiyoruz.
Dondurulmuş haşlanmış mısır nasıl yapılır?
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
 
Geri
Üst