AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşlanmış Dana Eti

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haşlanmış Dana Eti Tarifi İçin Malzemeler
2 kg dana eti
1 havuç
1 parça kereviz
1 parça pırasa
2-3 tane defne yaprağı
1 tutam maydanoz

Haşlanmış Dana Eti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerimizi büyük parça halinde doğruyoruz ve bir tencereye ilave ediyoruz.
Daha sonra etimizi, defne yaprağımızı tüm parça halinde tenceremizin içine koyuyoruz ve suyumuzu ekliyoruz (Etin üstü kapanacak şekilde)
Kısık ateşte yaklaşık 4 – 5 saat pişirmeye bırakıyoruz arada bir suyunu çektikçe su ilave ediyoruz tekrardan. Etimiz yumuşak olana kadar bu işlem sürüyor.
Etimiz çok güzel yumuşadıktan sonra tencerenin içerisinden alıyor ve bir kaba koyuyoruz.
Diğer tenceremizin içindeki suyu ve sebzelerimizi süzgeç den geçiriyoruz altına bir kase koyuyoruz ve et suyumuzu oraya süzüyoruz. Ben et suyunu soslarımda severek kullanıyorum ve müthiş bir tat veriyor sizede tavsiye ederim.
Daha sonra etimizi bir tahta üzerinde dilimlere kesiyoruz ve et suyumuzun içine ilave ediyoruz. Servis ederken etimizin üzerine et suyumuzu ekliyoruz yanına ben fırın patatesi ve tereyağlı havuç yaptım.
Haşlanmış Dana Eti Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst