AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşlanmış Biber Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
2 kg. kapya biberi ve ya rastgele dolma biberi
1 buçuk litre su
500 ml. beyaz sirke
125 gram şeker
125 gram tuz
1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
250 ml. sıvı yağı
2-3 defne yaprağı
3-4 adet havuç
7-8 çeşni sarımsak
1/2 (yarım) demet maydanoz

Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz halde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca yalnızca birer dakika haşlıyoruz. Bu süreç biberler bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
Sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( fotoğrafta gördüğünüz üzere maydanozu da ek ettim kolaylık olsun diye).
Kavanozları doldurduktan sonra sıvı karışımdan ek ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Üç- dört gün sonra yemeğe hazırdır.
Sıvı karışımdan birden fazla kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
Unutmayın defne yaprağını yalnızca suyu kaynarken kullanın sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tanım.Yapan olursa şimdiden ellerine sıhhat.Avustralya’dan sevgiler.
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst