AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Haslamadan patates kavurmasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Haşlamadan patates kavurması nasıl yapılır?​

Patatesleri güzelce yıkayıp kabukların soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kapta biriktirin. Geniş bir tavaya, sıvı yağı ilave edin ve kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10- 15 dakika boyunca yüksek ateşte kapağı kapalı bir şekilde kavurun.

Soğanlı patates kavurması nasıl oluyor?​

Soğanları piyazlık doğrayalım ve yağda biraz soteleyelim. Üzerine minik küpler şeklinde doğranmış patateslerimizi ekleyelim ve soğanlarımızı, patateslerimizi beraber bir müddet kavuralım. Sonra salça ve baharatları ilave edelim. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim ve kısık ateşte, kapağı kapalı 5-10 dk daha pişirelim.
Çiğ patates kavurması nasıl yapılır?
Patatesleri küp küp doğruyoruz. Kısık ateşte yağ ile kavuruyoruz. Baharatlarını atıyoruz ,kapağını kapatıyoruz, pişene kadar ara ara karıştırıyoruz….
- Benim patateslerim küçük olduğu için 6 tane kullandım tabaktaki kadar çıktı.
- Tavaya patateslerin yapışması çok normal.
- Bu yemek yağılı güzel oluyor yağı az gelirse ekleyin.

En güzel patates kavurması nasıl yapılır?​

Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın.

Patatesli Et Kavurma Nasıl Yapılır?​

Tencereye sıvı yağ koyup ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip (yüksek ateşte) rengi dönene kadar soteleyin. Ateşi biraz kısıp defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatın. Etler suyunu salıp çektiğinde ince ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, etlerle birlikte 6-7 dakika kavurun.
Kuru soğanlı patates salatası nasıl yapılır?
Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve pul biberle iyice ovuyoruz. (kavanoza koyup sallayabilirsiniz) Patates ve soğanlarımız bir kaba alıyoruz . Rendelenmiş havuç ve küp doğranmış salatalığımızı da üzerine ekliyoruz. Daha sonra Nane, tuz, limon suyu veya zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Patateslerin kızarmasına yakın soğanı atalım. Bir kase yoğurdun içine sarımsak ezelim, tuz ekleyip karıştıralım. Kızaran patatesleri ve soğanı servis tabağına alalım. Üzerine yoğurdu gezdirelim, maydanoz kıyıp üzerine koyalım.
Kahvaltıda Patates kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates soyulup küçük küpler halinde doğranır, güzelce yıkanır ,tavaya alınır .
- Üzerine sıvı yağ ve tuz ilave edilip karıştırılır .
- Kapağı kapalı arada karıştırarak 5 dakika kadar kavrulur .
- Üzerine küçük parçalar halinde doğranmış biberler eklenip karıştırılır.
Patates kaç dakikada kavrulur?
Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır. Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir. Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.

Patates Kavurmasıyla ne yapılır?​

Patates kavurması yanına ne gider?
- Patates kavurmasını akşam yemeği olarak tüketecekseniz yanına köfte yapabilirsiniz.
- Hafif olsun istiyorsanız yanına bol yeşillikli marul salatası yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
- Cacık yaparak hem içinizi ferahlatabilir hem de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Kahvaltılık patates kavurması nasıl yapılır?​

Patatesli çoban kavurma nasıl yapılır?
Patatesli Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı etleri tencereye koyup yarım saat kadar pişirelim. Sonra patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz. Biraz daha pişirelim patatesler yumuşayınca yemeğimizi tavaya aktaralım.

Patatesli Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?​

Etleri yıkayıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Diğer yandan da patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Etler suyunu çektikten sonra kızarana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Piştiği zaman tuz, pul biber ve kekik ekleyip kızaran patateslerle birlikte karıştırıp servis yapıyoruz.

Patates salatası kuru soğanla olur mu?​

Kuru soğanı, yeşil soğanı ve maydanozu doğrayın. Haşlanan patatesleri soğutup, soymaya başlayın ve doğrayın. Patateslerin üzerine soğanları ve maydanozu ilave edin. Zeytin yağını dökün, baharatlarını ekleyin.
Güzel bir patates salatası nasıl yapılır?
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye suyu alıp ısıtın. Su ısındıktan sonra patatesleri üzerine ekleyin ve haşlamaya başlayın.
- İnce ince doğradığınız taze soğan ve maydanozu ve tüm baharatları bir kaseye alın.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Ardından servis edin.
 
Geri
Üst