Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
Bir kesim göğüs eti
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım soğan
Yarım kapya biberi
Tuz
Nane
Pul biber
Toz biber
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs etinizi patatesinizi havucunuzu soğan ve biberinizi doğrayınız.
Düdüklü tencerenize evvel etinizi atıp tuzunu ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz.
Suyunu çektikten sonra yağı döküp kavurunuz akabinde bütün sebzelerinizi atıp kavurunuz sonra bir tatlı kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı domates salçası atıp tekrar kavurun.
Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak suyunuzu ek edin üstünü geçecek kadar sıcak su dökünüz.
Nane, pul biber, tuz atıp ağzını kapatıp kaynatınız.
Patatesleriniz yumuşayıp kesiliyorsa yemeğiniz hazırdır afiyet olsun.
Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bir kesim göğüs eti
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım soğan
Yarım kapya biberi
Tuz
Nane
Pul biber
Toz biber
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs etinizi patatesinizi havucunuzu soğan ve biberinizi doğrayınız.
Düdüklü tencerenize evvel etinizi atıp tuzunu ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz.
Suyunu çektikten sonra yağı döküp kavurunuz akabinde bütün sebzelerinizi atıp kavurunuz sonra bir tatlı kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı domates salçası atıp tekrar kavurun.
Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak suyunuzu ek edin üstünü geçecek kadar sıcak su dökünüz.
Nane, pul biber, tuz atıp ağzını kapatıp kaynatınız.
Patatesleriniz yumuşayıp kesiliyorsa yemeğiniz hazırdır afiyet olsun.
Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı