Haslama brokoli nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.412
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Haşlama brokoli nasıl yapılır?​

Çok lezzetli ve sağlıklı olan bu sebzeyi bir süre haşlamak için tencereye üzerini geçecek kadar su eklemelisiniz. Brokolinin yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar tencerede haşlanması yeterli olacaktır. Zaten brokoli çiğ olarak da tüketildiği için fazla haşlamanın bir gereği yoktur. Brokoliyi haşlarken kapağını kapatmayın.

Buharda brokoli nasıl haşlanır?​

Bizce en sağlıklı brokoli pişirme yöntemi ise buhar. Brokolinizi buharda pişirmek için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun ve buharda pişirme aparatının içine brokolileri koyup kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirin ve servis tabağına alın.
Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokolileri ayıklayıp bol suda yıkayın. Sonra sirkeli suda 10 dakika bekletin.
- Kaynamakta olan suya atarak 4-5 dakika haşlayın.
- Suyunu süzüp servis tabağına alın.
- Üzerine zeytinyağı, limon tercihe göre sarımsak ve tuz ilave edin. Afiyet olsun.
Koli salatası nasıl yapılır?
Haşlanan brokoli ve havuçlar soğuyunca derin bir karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış taze soğan, mısır, doğranmış kornişon turşu ve doğranmış kırmızı köz biber eklenir. Hazırlanan sosta malzemelerin üzerine boşaltılarak nazikçe karıştırılır ve servis edilir.
Buharda sebze haşlama nasıl yapılır?
Tencereye su koyup kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine süzgeci ya da buharda haşlama aparatını yerleştirin. Haşlayacağınız besinleri yıkayın ve soymanız gereken sebzeler varsa soyun. Daha sonra, kolay haşlanmaları ve iyice yumuşamaları için ürünleri küçük parçalara ayırın ve aparatın üzerine yerleştirin.

Brokoli salatası nasıl yapacağım?​

Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip bir derin kaseye alın. Üstüne soğumuş brokolileri, mısırı, doğranmış turşuyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Yağ, balzamik ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin. Afiyetler olsun!

Brokoli haşlarken yeşil kalması için ne yapmalıyız?​

Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli. Brokoli haşlanırken ocağın altı kısık olmalı. Brokolinin haşlandıktan sonra yeşil kalması içinse şoklama yöntemi kullanmalı ve daha önce hazırladığınız buzlu suya batırıp çıkarmalısınız.
 
Geri
Üst