AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hasköy İlköğretim Okulu Bilgileri Nazilli Aydın

SoruCevap

Yeni Üye
Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Hasköy İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Nazilli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Hasköy İlköğretim Okulu Resimleri - Hasköy İlköğretim Okulu Hakkında

HASKÖY İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ
Okul; İlk defa 1925 yılında eski camii bitişiğinde iki derslik ve bir öğretmen odası olarak faaliyete başlamıştır. Birinci sınıflar bağımsız, ikinci ve üçüncü sınıflar birleşik olarak eğitim öğretim yapmışlardır. Üçüncü sınıfı bitiren öğrenciler üç yıllık mezuniyet belgesi ile mezun olurlarmış. Köyde görev yapan ilk öğretmen Halil Fahri Bey dir. İlk yıl okula 50 civarında öğrenci kayıt olmuş ve öğretimine devam etmiştir. Okutulan başlıca dersler Tarih, Coğrafya, Yurt Bilgisi, Din Bilgisi, Hesap ( Aritmetik ) ve Hendese (Geometri) dersleriydi.
1928 yılı sonunda öğrencilere üç yıllık İlkokul Diploması verilmiştir. Daha sonraları 1928 Kasım?ından itibaren Harf İnkılabı yapıldığından aynı öğretmen tarafından Millet Mektepleri açılmıştır. Bu okullara kız öğrencilerde devam etmiştir. Köyün ilk öğretmeni Halil Fahri Bey 1929 yılında köydeki görevini tamamlayarak köyden ayrılmıştır. Yerine Osman Bey atanarak, eğitim öğretim faaliyetlerini kaldığı yerden devam ettirmiştir. 1931-1932 yıllarında eğitim öğretim faaliyetlerine köy kahvesinde Ahmet Bey yönetiminde devam edilmiştir. Ahmet Bey hizmeti sırasında vefat etmiştir. En son üç yıllık mezuniyet belgesi verilmiş ve okul kapatılmıştır.
1932 - 1944 yılları arasında köydeki okulun kapatılmasından dolay köy çocuklar eğitim öğretimlerini Nazilli' ye gidip gelerek yapabilmişlerdir.
1942 yılında köy muhtarı Şakir DEMİR' in önderliğinde köy halkı tarafından köye İlkokul yapılmıştır. Okulun yapımı süresince devletten hiçbir katkı alınmamıştır. 1944 yılında tamamlanan okulda eğitim öğretime yeniden başlanmıştır. Okul beş derslikten oluşmuş ve okuldan mezun olan öğrencilere ilk defa beş sınıflık mezuniyet Diploması verilmiştir. Yapılan bu okulun da ihtiyacı karşılamaması nedeniyle 1950-1951 yıllarında dönemin köy muhtarı Ali BİLGİÇ tarafından okulun ek bölümleri yaptırılmıştır. Zamanla öğrenci sayılarının artmasıyla mevcut okul binası da ihtiyacı karşılayamamış ve yeni dersliklerin yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İhtiyacın geçici olarak karşılanabilmesi için okul binası dışında köy Kahvesi ve bakkal dükkanları yeniden dershane olarak kullanılmak zorunda kalmıştır.
Okul binasının yetersizliği ve bu şartlarda eğitim öğretim yapmanın zorlukları karşısında 1972 yılında bugünkü okulun yapımına başlanmıştır. Azimli çalışmaların sonucunda 1975 yılında okulun yapımı tamamlanarak, eğitim öğretime başlanmıştır. Dönemin muhtarı Mehmet ALKAN' ın önderliğinde köyün okul problemi kökten halledilmiştir. O tarihten itibaren okulun öğrenci sayısı sürekli olarak artmış, ancak daha sonraki yıllarda uygulanan aile planlaması nedeniyle bu artış yavaşlamıştır.

Ülkemizde 1993 yılından itibaren başlatılan Taşımalı Eğitim uygulaması sonucunda çevre köyler Samailli Köyünde okuyan 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri ile Kaşıkçılar ve Kavacık Köylerinde okuyan bütün öğrenciler Hasköy İlköğretim Okuluna taşınarak eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. Hasköy İlkokulu 1993-1994 eğitim öğretim yılından itibaren Hasköy İlköğretim Okulu adını alarak eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir. 1998-1999 Eğitim öğretim yılında ilk defa okul bünyesinde Ana Sınıfı açılmıştır.
Taşıma Merkezi durumundaki Hasköy İlköğretim Okulu bugün itibariyle yeni binası ile daha iyi hizmet verecektir.

VİZYONUMUZ

HOŞGÖRÜLÜ, BAŞARILI, KATILIMCI, ÇAĞDAŞ, DEĞİŞİME AÇIK,

KENDİNE GÜVENEN, ÇALIŞKAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK

HEDEFİMİZDİR.
MİSYONUMUZ

TÜRK MİLLETİNİN BÜTÜN FERTLERİNİN ATATÜRK İNKILÂPLARINA

BAĞLI, TÜRK OLMANIN GURUNUNU DUYAN İNSANİ DEĞERLERE

SAHİP, YAPICI VE YARATICI KİŞİLER OLARAK

YETİŞTİRMEK.

Hasköy İlköğretim Okulu Aydın Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Hasköy İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Hasköy İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Hasköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Hasköy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: HASKÖY İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: HASKÖY KÖYÜ

Telefon Numarası: 2563365226

Faks Numarası:Bilgi Yok

E-mail Adresi :Bilgi Yok

Web Adresi Hasköy İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

Geri