Haşil (Kars Xaşil’i) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı yarma
2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yoğurt
Sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Haşil (Kars Xaşil’i) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncellikle haşıllık yarmayı tencereye koyun.
Üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuz ek edip kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirin.
Yarmaya un ek edin ve kıvam alıp pişene kadar devamlı karıştırın.
Ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın.Afiyet olsun bacıkolar
Haşil (Kars Xaşil’i) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yarma
2 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yoğurt
Sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Haşil (Kars Xaşil’i) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncellikle haşıllık yarmayı tencereye koyun.
Üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuz ek edip kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirin.
Yarmaya un ek edin ve kıvam alıp pişene kadar devamlı karıştırın.
Ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın.Afiyet olsun bacıkolar
Haşil (Kars Xaşil’i) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı