AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (eritilmiş olucak)
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında olucak)
Bulamak için;
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 kase mavi toz haşhaş

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm hamur materyallerini bir kapta yoğurun. 15 dk dinlendirin.
Geniş bir kasede pekmez ile suyu çırpın.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp evvel pekmezli suya daha sonra haşhaşa bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
Fırından çıkınca soğuması için bekletin. Bu sırada içini çekecektir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst