AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kabartmatozu
3,5 su bardağı kadar un
Üzerine
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta akı sıvı yağ ve yoğurt güzelce çırpılır.
Sonra sirke,tuz,şeker,kabartmatozu,nişasta ve haşhaş koyulur ve karıştırılır.
En son un denetimli formda konulur ve yoğurulur.
Ben tam 3,5 su bardağı un kullandım daha fazla koysak alır ancak sertleşir diye koymadım. Bu yüzden hamurum azıcık parmaklarıma yapıştı,siz isterseniz biraz daha un koyabilirsiniz.
Yoğrulan hamur yağlanmış fırın tepsisine fındıktan biraz büyük modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır ve yuvarlanan hamurun üzerine güzelce sürülür.
Önceden işittiğimiz 200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıkınca servis edilebilir. Afiyet olsun .
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst