AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Tepsi Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
Arası için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1 paket haşhaş ezmesi

Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için unun ortasında havuz açın 1 su bardağı ılık suyu, şeker ve mayayı karıştırın 5 dk maya aktifleşsin.
Daha sonra kalan diğer 2 su bardağı ılık suyu ve tuzu ekleyip orta yumuşaklıkta ve ele yapışan bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
Diğer yandan haşhaş ezmesi, pekmez ve sıvı yağı karıştırın.
Mayalanan hamuru alın 4 eşit parçaya ayırın, sıvı yağ ile ellerinizi yağlayıp açmaya başlayın.
İlk açtığınız hamurun üzerine haşhaş karışımını sürün.
2. Hamuru da sıvı yağ yardımı ile elinizle açın ve yine haşhaş karışımını sürün. 3. Hamura da aynı işlemi yapın.
En son hamuru da açtıktan sonra üzerine koyun ve elinizle üst üste koyduğunuz hamurları yavaşça açmaya başlayın.
Bıçak yardımı ile uzunlamasına şeritler halinde kesin.
Yuvarlayın tepsiye uzunlamasına koyun.
15 dakika kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 35 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst