Haşhaşlı Tahinli Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
1 su bardağı haşhaş
1/2 (yarım) su bardağı tahin

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ,süt,yağ,şeker ve mayayı bir kapta karıştırıyoruz.
Sonra üzerine unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Oda ısısında mayalamaya bırakıyoruz. Oda ısısında yaklaşık 25 dk.
1 su bardağı haşhaş isteğe bağlı tahin ve toz şekeri karıştırıp açıyoruz.
İç malzemesi size kalmış isterseniz tahin koymayabilirsiniz, tek haşhaşlı yapabilirsiniz.
Sonra mayalanan hamuru merdane ile açıyoruz.
Üzerine haşhaşlı malzememizi sürüyoruz.
4 parmak aşağıdan şeritler kesiyoruz.
Onları büküyoruz ve dolayıp kalıba koyuyoruz.
Üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı sürebilirsiniz.
170 c de pişiriyoruz.
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst