Haşhaşlı Tahinli Börek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Sosu için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı haşhaş
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Tahinli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tahini, şekeri, haşhaşı ve sıvı yağı bir kaseye alıp, karıştıralım.
Bir yufkayı tezgaha serip, ikiye bölelim.
Her yerine gelecek formda sostan sürelim ve saralım (Gül böreği üzere saralım)
Bütün yufkalara tıpkı süreç uygulayalım.
Akabinde yumurta sarısı sürüp, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz susam da serpiştirebilirsiniz.
Haşhaşlı Tahinli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
Sosu için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı haşhaş
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Tahinli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tahini, şekeri, haşhaşı ve sıvı yağı bir kaseye alıp, karıştıralım.
Bir yufkayı tezgaha serip, ikiye bölelim.
Her yerine gelecek formda sostan sürelim ve saralım (Gül böreği üzere saralım)
Bütün yufkalara tıpkı süreç uygulayalım.
Akabinde yumurta sarısı sürüp, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz susam da serpiştirebilirsiniz.
Haşhaşlı Tahinli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı