Haşhaşlı Sultan Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket sanayağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Islatmak için;
1 çay bardağı süt
Bulamak için;
1 çay bardağı mavi haş haş
Yarım çay bardağı irmik
Üzeri için;
Çikolata sosu ve badem

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbet hazırlayalım su ve şekeri bir tencereye koyup 15 dakika kadar kaynatmaya başlayalım.
Kaynadıktan sonra bir kase bademleri ekleyip bir kepçe şerbetten üzerine ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için diğer tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp un hariç az az yoğurmaya başlayalım. Unu da azar azar ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Bir kaseye sütü ekleyelim diğer kaseye haş haş ve irmiği karıştırıp ekleyelim.
Ceviz büyüklüğünde hamuru alıp elimiz ile yuvarlak şekil verelim.
Önce süte bandırıp sonra haşhaşlı irmiğe bulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne dizelim.
Bir buçuk tepsi çıkıyor hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.
190° ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Kızardıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim kendini çektikten sonra çikolata sos ve badem ile süsleyelim afiyet olsun….
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst