AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı haşhaş
Alabildiğince un (2.5 -3 su bardağı kadar)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Şerbeti için;
3.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti yapmayla başlıyoruz.
Şeker ve suyu uygun bir kaba alarak pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayınca limonu ilave ediyoruz.
5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Hamuru için; bir kaba un ve 1 yumurta sarısı hariç bütün malzemeleri alıyoruz, unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp elimizle şekil veriyoruz tepsiye diziyoruz.
Ben yuvarlak yaptım isterseniz oval şeklinde de yapabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımın ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
Ben ayrıca fındıkla süsleyerek servis yaptım.
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst