Haşhaşlı Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı mavi haşhaş
2 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Şerbet için
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Süslemek için
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Pasta süsü

Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereye alınır.
Karıştırılarak tüpe alınır.
Birinci kaynar geldikden sonra 3 damla limon suyu damlatılır.
5 dk daha kaynatıldıktan sonra soğutulur.
Krem şantide hazırlanıp dolaba bırakılır.
Yumurtalar mikseler yeterlice çırpılır toz şeker eklenerek çırpılmaya devam ediyor.
Yağ, süt, irmik, haşhaş eklenir çırpılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir.
Birinci sıcağı çıktıkdan sonra yani fırından çıkarıldıktan 5 dk sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
Soğuduktan sonra kremşanti üzerine dökülüp süslenir.
En az 2 saat buzdolabında bekletilir ve böylece kıvamını tam almış olur deneyeceklere afiyet olsun.
 
Geri
Üst