Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Haşhaşlı Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 su bardağından 2 parmak fazla un yeniden de dikkat ederek ekleme yapın undan una değişiyor
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Şerbet için
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için
1 paket krem şanti
Ben süslemede hindistan cevizi ve mavi haşhaş kullandım isteğe nazaran konulmasa da olur

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapıp soğumaya bırakalım.Bir tencerede şerbet gereçlerimizi kaynatalım.
Daha sonra yumurta ve şekerimizi güzelce çırpalım hoş bi kıvam alana kadar karıştıralım.
Daha sonra öbür gereçlerimizi de un hariç ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim ben 1 su bardağından 2 parmak fazla un dedim ancak undan una değişiyor 1. 5 su bardağı bile olabilir.
Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hamurumuzu dökelim.
180 derecede güzelce pişirelim.
Şantimizi yapıp dolapta dinlendirelim.
Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi soğuyan şerbet ile buluşturup krem şantisini sürelim üst süslemeye isteğe nazaran yapılmasa da olur.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst