Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( varsayımı 4 -5 bardak )
Haşhaş için :
4 yemek kaşığı yaş haşhaş
Yarım bardak sıvı yağ
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mayalamak için evvel fırını 200 derecede açıyoruz.
Hamur için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Fırını kapatıyoruz ve hamuru sarıp fırında mayalandırıyoruz.
Mayalandırdıktan sonra bi defa yoğurup küçük bezeler yapıyoruz.
Yağ ve haşhaşı karıştırıyoruz.
Hamuru elimizle açıyoruz ve haşhaşı sürüyoruz.
Hamurun tamamı bitene kadar sürüşte birebir süreci uyguluyoruz sonra hepsinin üstünden merdaneyle geçiyoruz.
İki parmak genişliğinde uzun şeritleri kesiyoruz.
Onları elimizle döndürerek burgu yapıp gül hali veriyoruz üstüne yumurta sürerek 180 derece de üstü kızarsan kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( varsayımı 4 -5 bardak )
Haşhaş için :
4 yemek kaşığı yaş haşhaş
Yarım bardak sıvı yağ
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mayalamak için evvel fırını 200 derecede açıyoruz.
Hamur için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Fırını kapatıyoruz ve hamuru sarıp fırında mayalandırıyoruz.
Mayalandırdıktan sonra bi defa yoğurup küçük bezeler yapıyoruz.
Yağ ve haşhaşı karıştırıyoruz.
Hamuru elimizle açıyoruz ve haşhaşı sürüyoruz.
Hamurun tamamı bitene kadar sürüşte birebir süreci uyguluyoruz sonra hepsinin üstünden merdaneyle geçiyoruz.
İki parmak genişliğinde uzun şeritleri kesiyoruz.
Onları elimizle döndürerek burgu yapıp gül hali veriyoruz üstüne yumurta sürerek 180 derece de üstü kızarsan kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı