Haşhaşlı Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta akı
3 kaşık yoğurt
1,5 bal kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Haşhaş

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 su bardağı sütü ısıtalım. Suyu, balı, mayayı ekleyip çırpma teli yardımıyla yedirelim üzerine öbür materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Soğuk havada mayalanma sıkıntı oluyor, bende fırını evvelden ısıtıp kapattım ve kabı beze sarıp üzeri değmesin diye fırının en alt katına koydum. Bu halde hoş maya aldı, 1 saat kâfi maya için.
Daha sonra yuvarlak form vererek üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim. 180° evvelden ısıtılmış fırına gönderiyoruz Miss üzere çıkıyor
İsterseniz siz patatesli yada peynirli yapabilirsiniz Bu poğaçamın içi boş lakin tadı olağanüstü .
afiyet olsun

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst