Haşhaşlı Mercimekli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı İçin Malzemeler
6 adet yufka
2 su bardağı haşhaş ezmesi
Sıvıyağ
İçine
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pul biber, karabiber
Sıvı yağ (arzu ederseniz kavrulmuş kıymada ekleyebilirsiniz)
Üzerine
Haşhaşlı sıvı yağ karışımı

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve az sıvı yağda soteleyin.
Salçayı ve mercimeği ekleyerek ve en son baharatları koyarak, 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın.
Haşhaş ve sıvı yağı karıştırıp incelterek kremsi bir kıvamda sos hazırlayın.
Yufkanın birini serin, üzerine haşhaşlı sostan her yanına gelecek formda sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin. Bununda her yerine haşhaşlı sosu sürün.
Yufkayı istediğiniz büyüklüğe nazaran 8-10 kesim olacak formda kesin.
Geniş kısmına harcınızı koyup, rulo biçiminde sarın. Ben ortada yağ eği yaptım ancak siz yağlı sevmezseniz, eklemeyin. Fikrimi soracak olursanız, katiyetle yağlı daha kıtır oluyor. Tüm yufkaları bu formda hazırlayın.
Üzerine yeniden haşhaşlı yağlı karşımımızdan sürerek, 180 derecede kızarana kadar pişirin. İsterseniz hazırlayıp pişirmeden evvel buzlukta saklayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst