Haşhaşlı Lokum

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 250 ml.
1 kg un(8 su bardağı un)
3 su bardağı süt(isteyen sadece suyla isteyen yarısını su yarısına süt kullanabilir)ben sütü daha çok yakıştırdığım için sütlü yaptım sadece suylada yapılıyor)
️2 tatlı kaşığı tuz
️3 tane kesme şeker
️1 tane yaşmaya(42 gr.)
İçi için;
3 çorba kaşığı haşhaş (gelincik marka kullandım)
️3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Haşhaşı açmak için sıvı yağ(1 çay bardağı kadar) cevizli de yapabilirsiniz

Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur katılar ve sıvılar karıştırılarak güzelce bir hamur elde edilir.
1 saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp ,açacağımız yere sıvı yağ sürülür hamuru elimizle uzata uzata açılır.
Üzerine haşhaş sürülüp uzata uzata rulo yapılır.
Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir.
Daha sonra küçük küçük kesilerek,yağladığımız tepsiye dizilir.
Diğer hamur ada aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine dizilir.
Üzerine sıvı yağ sürülür.
180 °clik fırına altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Alt üst ayarda fansız pişirdim.
Haşhaşlı Lokum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst