SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Haşhaşlı Limonlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
Bitter ya da beyaz çikolata
Haşhaşlı Limonlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki Tereyağı ile yumurta, şeker, limon suyu ve rendesi, kabartma tozu, nişasta ve unu yeterlice yoğurun.
Yarım santim kalınlığında açtığınız hamura dilediğiniz formu verin. Ben yuvarlak ve kalp biçimi verdim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan bisküvilerin üzerini eritilmiş çikolata ile süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Limonlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
Bitter ya da beyaz çikolata
Haşhaşlı Limonlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki Tereyağı ile yumurta, şeker, limon suyu ve rendesi, kabartma tozu, nişasta ve unu yeterlice yoğurun.
Yarım santim kalınlığında açtığınız hamura dilediğiniz formu verin. Ben yuvarlak ve kalp biçimi verdim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan bisküvilerin üzerini eritilmiş çikolata ile süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Limonlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı