AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Krem Şantili Revani

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt

Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İftar sofralarını tatlandıracak lezzetli bir klasikle huzurlarınızdayım öncelikle şerbeti için tencereye toz şeker,su ve limon dilimini ekleyelim, karıştıralım.
Ocağa alalım kaynayınca kısık ateşte 10_12 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım,üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım mikseri bırakıp kuru materyalleri çırpma teli kullanarak ek edip karıştıralım.
Ben kelepçeli kalıp kullandım dilerseniz tepside yapabilirsiniz.
Fırın kabını tereyağı ile yağlayalım, hazır olan harcı kaba alalım.
Üzerini düzeltip evvelden ısıtılmış 175 derecede pişirelim.
Krem şantiyi(kutudaki iki paketin yalnızca bir tanesi kullanılacak)sütle çırpalım donması için buzdolabında bekletelim.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini çektikten sonra üzerine krem şantiyi yayalım.
Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Haşhaşlı Krem Şantili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst