- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Haşhaşlı kek Tarifi verir misin?
Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle şerbet hazırlanır ki kek sıcak şerbet soğuk olmalı.
- Yumurta ve şeker krema kıvamını alıncaya kadar çırpılır.
- Sonra yağ ve süt eklenip çırpılır.
- Sırasıyla irmik, un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş eklenerek çırpılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?
Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?- Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri de ekledikten sonra köpürene dek yaklaşık 6 dakika boyunca mikserin hızlı deviri ile çırpın.
- İçine sütü, yağı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, mavi haşhaşı, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip tekrar hızlıca çırpın.
Haşhaşlı Bükme nasıl yapılır?
Haşhaşlı Bükme (Çörek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba mayayı şekeri ve bir miktar ılık su koyup mayayı aktif edelim.
- 10 dakika bekleyip ılık süt ılık su sıvı yağ ve tuzu ekleyip güzel yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Bu sırada bir kaba haşhaş, çekilmiş ceviz, sıvı yağı ve şekeri iyice karıştıralım.
Haşhaş ezmesi ile kek yapılır mı?
Süt, sıvı yağ, vanilya, kakao ve haşhaş ezmesi konup tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. Kabımıza ceviz kırığı serpiyoruz ve hamurumuzu döküyoruz. 175 dereceli fırında kürdan kontrollü 25-30 dakika pişiriyoruz. Pişince fırın kapağını açıp içinde soğutuyoruz.
Mavi Haşhaşlı kek nasıl yapılır?
Mavi Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?- Yumurtaları güzelce çırpalım, şekeri ekleyip tekrar çırpalım.
- Krema gibi olunca un hariç bütün malzemeleri ekleyelim.
- Unu kontrollü ekleyip düşük ayarda karıştıralım.
- Kalıbı yağlayıp hamuru boşaltalım.
- 175 derece ısınmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaş tatlısının malzemeleri nelerdir?
Haşhaş Tatlısı Yapımı Tarifi İçin MalzemelerHaşhaşlı Açma nasıl yapılır?
Haşhaşlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biraz süt ile maya eritilir.
- Üzeri bez ile örtülerek 50 dk kadar dinlendirilir.
- 2 çorba kaşığı kadar haşhaşa 1 küçük çay bardağı sıvı yağ eklenerek inceltilir.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ince bir şekilde açılır.