SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Haşhaşlı (Kat Kat Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ilik süt
2 tane yumurta (Sarısı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz maya yahut 1 tane yas maya
Alabildiği kadar un
İçi için;
1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşı açmak için ayrıyeten yarım su bardağı sıvı yağ
Üstü için;
Yumurta sarısı
Haşhaşlı (Kat Kat Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz düzgünce karıştırınız. Sonra başka gereçleri ekleyip, güzelce yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
Sonra 6 yahut 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
Her birinin ortasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde katıyız bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte katıyız tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü yeterlice kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Haşhaşlı (Kat Kat Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ilik süt
2 tane yumurta (Sarısı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz maya yahut 1 tane yas maya
Alabildiği kadar un
İçi için;
1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşı açmak için ayrıyeten yarım su bardağı sıvı yağ
Üstü için;
Yumurta sarısı
Haşhaşlı (Kat Kat Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz düzgünce karıştırınız. Sonra başka gereçleri ekleyip, güzelce yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
Sonra 6 yahut 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
Her birinin ortasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde katıyız bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte katıyız tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü yeterlice kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Haşhaşlı (Kat Kat Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı