AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Haşhaşlı Islak Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
4+1 su bardağı un
Şerbet için;
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
Üzeri için;
1 çay bardağı haşhaş

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet için gereçler tencereye konarak kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Kurabiye için un hariç tüm materyal bir kaba konularak karıştırılır.
Un yavaş yavaş ek edilerek ele yapışmayan hamur yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
Sonra bir kaba alınan haşhaş a batırılır yalnızca üst kısmı.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar bekletilir.
Sonra kaşık yardımıyla üzerlerine şerbet gezdirilir. Servis yapılır.
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst