AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
2 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için
1 paket kremsanti
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Çilek

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz kaynadıktan sonra kaparken limonumuzu sıkıp soğumaya alıyoruz.
Yumurta ve şekeri kopuk kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
İrmik ve haşhaşı ekleyip tekrar çırpalım.
2 su bardağı unumuzun içine kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip çırpalım karışımımızı yağlanmış kare borcamımıza dökelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 40 dk kadar pişirelim. Ve piştikten sonra 5 dk birinci sıcaklığı çıkınca üzerine kürdan yardımı ile delelim ve soğuyan şerbetimizi gezdirelim ve şerbetimizi çekip soğumasını bekleyelim.
Kekimizi, soğuyana kadar kremşantimizi çırpıp dolaba kaldıralım.
Soğuyan kekimizin üzerine kremşantimizi yaydıralım ve hindistan cevizi serpip dolapta dinlendirelim.
Son olarak antep fıstığı ve çilek ile dilediğimiz halde süsleyelim.Afiyet olsun.
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst