AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için materyaller;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanliya
Şerbet için materyaller;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3 dilim limon
Süsleme için;
Hindistan cevizi

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kabın içerisinde, yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
Sonra haşhaşı, süt, irmik, vanilya ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Yağladığımız tepsiye birkaç sefer masaya vurarak çıkarttıktan sonra evvelce 170 derecede ısıtılmış fırına koyalım, ben büyük borcam kullandım.
Kekimiz pişerken şerbeti hazırlayalım.
Şekeri ve suyu tencereye alalım 10 dk kaynatalım sonra ılımaya bırakalım.
Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra şerbetimizi döküyoruz. Tatlımız hazır şimdiden afiyet olsun
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst