Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya
6-7 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
6-7 kaşık haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mayayı, süt ve şeker ile eritin. Uygun kaba koyduğumuz unu havuz şeklinde açıp içine sıvı yağı, suyu, sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru dinlenmeye bırakıp diğer tarafta haşhaş ezmesi ve sıvı yağı yağı birbirine karıştırılır daha sonra şekeri ekliyoruz.
Kabaran hamuruzu 4 eşit parçaya bölün her açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı harcı yayın.
Bütün hamurları üst üste koyup elimizle açıp daha sonra bıçak yardımı ile şeritler kesiyoruz.
Kestiğimiz şeritleri kendi etrafında dolandırıp yağladığımız tepsiye dizin bıçak ile dilimleyin.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 10 dk tepside dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya
6-7 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
6-7 kaşık haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mayayı, süt ve şeker ile eritin. Uygun kaba koyduğumuz unu havuz şeklinde açıp içine sıvı yağı, suyu, sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru dinlenmeye bırakıp diğer tarafta haşhaş ezmesi ve sıvı yağı yağı birbirine karıştırılır daha sonra şekeri ekliyoruz.
Kabaran hamuruzu 4 eşit parçaya bölün her açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı harcı yayın.
Bütün hamurları üst üste koyup elimizle açıp daha sonra bıçak yardımı ile şeritler kesiyoruz.
Kestiğimiz şeritleri kendi etrafında dolandırıp yağladığımız tepsiye dizin bıçak ile dilimleyin.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 10 dk tepside dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı