Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
7.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin;
250 gram haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabımıza 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ,2 adet yumurtanın beyazı( sarılarını üzeri için bir kenara ayırıyoruz ),3 tatlı kaşığı toz şeker ,1 paket instant mayayı alarak güzelce birbirine geçmesini sağlayın.
Ardından 7.5 su bardağı unu denetimli bir biçimde ekleyin.
Bu sırada 1.5 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek hafif ele yapışacak bir hamur elde edin.
Hamuru uygunca yoğurup özleştirdikten sonra pak bir bez ile üstünü kapatarak ılık bir ortama kaldırıp mayasının gelmesini bekleyin.
Bu sırada 250 gram haşhaş ezmesi ,4 yemek kaşığı toz şeker ve bir çay bardağı sıvı yağı kenarda karıştırarak bekletin.
Mayası gelen hamuru 7 beze haline getirin .
1. Bezeyi küçük bir tencere kapağı kadar açtıktan sonra kenarda bir tepsi üzerine alın ve hamurun üzerine hazırladığımız haşhaşlı karışımı koyarak uygunca yayın .
Geri kalan 6 bezeye de tıpkı süreci uygulayın.
Bu süreç bittiğinde oklava yardımıyla hepsini büyütün.
Bir rulet ya da bıçak yardımıyla hamuru ince ince kesin aşağıda fotoğrafta gördüğünüz üzere.
Ardından kestiğiniz hamuru ikiye katlayın ve tıpkı açma hamuru üzere birleştirin.
Bu süreci kestiğimiz hamurlar bitene kadar devam ettirin.
Sonrasında üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürerek 180 derece fırında denetimli bir halde pişmeye bırakın deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
7.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin;
250 gram haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabımıza 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ,2 adet yumurtanın beyazı( sarılarını üzeri için bir kenara ayırıyoruz ),3 tatlı kaşığı toz şeker ,1 paket instant mayayı alarak güzelce birbirine geçmesini sağlayın.
Ardından 7.5 su bardağı unu denetimli bir biçimde ekleyin.
Bu sırada 1.5 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek hafif ele yapışacak bir hamur elde edin.
Hamuru uygunca yoğurup özleştirdikten sonra pak bir bez ile üstünü kapatarak ılık bir ortama kaldırıp mayasının gelmesini bekleyin.
Bu sırada 250 gram haşhaş ezmesi ,4 yemek kaşığı toz şeker ve bir çay bardağı sıvı yağı kenarda karıştırarak bekletin.
Mayası gelen hamuru 7 beze haline getirin .
1. Bezeyi küçük bir tencere kapağı kadar açtıktan sonra kenarda bir tepsi üzerine alın ve hamurun üzerine hazırladığımız haşhaşlı karışımı koyarak uygunca yayın .
Geri kalan 6 bezeye de tıpkı süreci uygulayın.
Bu süreç bittiğinde oklava yardımıyla hepsini büyütün.
Bir rulet ya da bıçak yardımıyla hamuru ince ince kesin aşağıda fotoğrafta gördüğünüz üzere.
Ardından kestiğiniz hamuru ikiye katlayın ve tıpkı açma hamuru üzere birleştirin.
Bu süreci kestiğimiz hamurlar bitene kadar devam ettirin.
Sonrasında üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürerek 180 derece fırında denetimli bir halde pişmeye bırakın deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı