AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı hamura )
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un ( unun kalitesine göre ölçüsü azaltıp çoğalta bilirsiniz )
İç harcı için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
Yarım su bardağı sıvı yağ̆
Yarım su bardağı şeker
200gr dövülmüş ceviz içi

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
Ilık sütün içine mayayı şekeri koyup 5 dk bekletiyoruz geri kalan malzemeride ekleyip karıştırıyoruz yavaş yavaş ununu ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz içi için.
Haşhaşı uygun bir kaba alıyoruz şeker sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyük kesimler alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Bir merdane yardımıyla açıyoruz haşhaşlı harçtan heryerini gelecek formda sürüp rulo formunda katlıyoruz
Yarısını ortan ikiye kesip örgü formunda doluyoruz.
Daha sonra öteki yarısını kesip birebir biçimde dolayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
Geri
Üst