Haşhaşlı Çörek Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 kg un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş ya da toz maya
1 yumurta ( sarısı üzerine, akı içine)
İçi için:
Ezilmiş 1 su bardağı haşhaş
yarım su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, su ve süt kaba konur. Maya kabardıktan sonra diğer malzemeler katılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur sarılarak mayalanmaya bırakılır.
Haşhaş, sıvı yağ, toz şeker bir kapta karıştırılır.
Hamur sıvı yağ sürülüp tezgahta açılır.
Üzerine haşhaşlı karışım sürülüp 4’e bölünür.
Parçalar üst üste konur, en son haşhaşlı karışımdan sürülüp elle açılır.
Şeritler kesilip kıvrılarak tepsiye dizilir.
180 derece önceden ısıtılan fırında 30 dk pişirilir.
Harika bir tariftir şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst