AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya yada kurumaya
7 su bardağı un
Haşhaşlı harç için:
1 paket haşhaş
1 su bardağı zeytinyağ 2 sini karıştıralım
Üzeri için:
3 yemek kaşık yoğurt
1 adet yumurta

Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yumuşacık lezzetli ve kolay bir çörek tanımıdır el ile 5 dakikada açıp yapabilirsiniz mis üzere haşhaş kokan çöreğimizin buyrun tanımına
Önce ilık su ılık süt şeker ve mayayı karıştırıp tuz ve unu da ek edip yoğuralım.
Elimizi yağlayıp biraz daha yoğurup üzerini kapatıp 45 dakika bekletelim.
Tezgahı biraz yağlayıp hamuru dökelim.
Toparlayıp 4 e bölelim elimizle yemek tabağı kadar açıp üzerine 2 yemek kaşığı haşhaşlı karışımdan döküp yeniden elimizle hazır yufka büyüklüğünde açalım.
Katlayıp bir kenara alalım.
2- 3 4üncü yufkalarda birebir süreci uygulayıp hepsini üst üste koyup elimizle biraz daha açalım.
3 parmak eninde şeritler kesip şeritleri iki bastan kıvırıp yağlı tepsiye dizelim yada şeritleri kendi ekseni etrafında dolayıp gül biçimi verelim.
Üzerine 1yumurtayı 3yemekkaşığı yoğurtla çırpıp sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dakikada pişiyor.
Fırından çıkınca üzerini bir bezle kapatalım.
Biraz dinlenince tepsiyi aykırı çevirelim.
Altı nemlenmesin birazda bu halde dursun tekrar çevirip servis edebiliriz. Afiyetle
Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst