Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
200 oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mor haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
İçi için;
Ceviz
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye şekeri ve suyu limon suyunu koyun, karıştırın. Ocağa alıp yaklaşık kısık ateşte 15 dakika kaynatın ocaktan alın soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun elinizle karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın çay tabağı büyüklüğünde açıp arsına dövülmüş ceviz kutup kapatın birleşim tarafını atı kızma dek getirin fırın tepsisine dizin üzerine tüm ceviz koyup.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün ben bu tarz tatlılarda tatlı sıcak şerbet soğuk tercih ediyorum Şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mor haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
İçi için;
Ceviz
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye şekeri ve suyu limon suyunu koyun, karıştırın. Ocağa alıp yaklaşık kısık ateşte 15 dakika kaynatın ocaktan alın soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun elinizle karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın çay tabağı büyüklüğünde açıp arsına dövülmüş ceviz kutup kapatın birleşim tarafını atı kızma dek getirin fırın tepsisine dizin üzerine tüm ceviz koyup.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün ben bu tarz tatlılarda tatlı sıcak şerbet soğuk tercih ediyorum Şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı