Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı
1 adet instant kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
1 paket haşhaş ezmesi
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapta yumurta akı, sıvı yağ, süt, su, kuru maya, tuz, un, toz şekeri iyice yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz.
Haşhaş, şeker, sıvı yağ ve cevizi karıştırıyoruz. Kabaran hamuru 5 parçaya bölüyoruz.
Servis tabağı büyüklüğünde açıp, haşhaş koyuyoruz.
Hamurları üst üste koyarak haşhaşlı harcı tek tek yayıyoruz.
Elimizle bastırarak tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Baklavadan büyük olacak şekilde kıvırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp, 190 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
Çıkarıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst