Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt(ılık)
1 su bardağı su(ılık)
3-4 yemek kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (4 bardak tan sonrasını kontrollü koyun)
İç malzemesi;
1 buçuk 2 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr erimiş tereyağ (3yemek kaşığı dolusu)
2 yemek kaşığı tozşeker (tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı (dilerseniz akını hamura ilave edebilirsiniz)
Üzerine artan yağlı haşhaştan da sürebilirsiniz
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bi kaba ılık su ve ılık sütümüzü alıyoruz ,içerisine tozşeker ve mayayı ilave edip karıştırın .
Kapakla üzerini kapatın 10 dk mayalanamasını bekleyin.
Kabaran mayalı karışıma sıvı yağını veya o ölçüde eritilmiş tereyağıda katabilirsiniz .
Tuzunu ve unu elemek için süzgece alın.
Üzerine kabartma tozunu eleyerek dökün.Bir taraftanda yoğurun .
Toparlanan ve elinize hafif yapışan bi hamur olduysa un eklemeyi bırakın.
Hamurunuz pürüzsüz olunca yoğurmayı bırakın ve üzerini streçle veya bi kapakla kapatın.
40 – 50 dk kadar mayalanmaya bırakın .
2 katına çıkan hamurumuzu bi tur yani bir iki kez yoğurun.Maya kokusunu çıkarıyoruz .
Adından hamurumuzu 5- 6 tane beze yapıyoruz .
Merdaneyle tek tek açıp aralarına haşhaşlı karışımını sürüp üst üste koyup yine merdaneyle büyütüyoruz, resimlerden faydalanabilirsiniz.
Büyüyen kare şeklindeki hamurumuzu bir ucunu ortaya doğru kapatıp diğer ucunuda onun üzerine kapatıp elimizle ve ya yine merdaneyle hafif baskılar yapıyoruz.
Sonra bıçakla kesiyoruz, kestiğimiz dilimleri elimizle simit yapma şekli gibi büküp yağlı kağıt serili tepsiye hafif aralıklı olarak diziyoruz .
Tüm şekillendirme bitince tepsinin üzerine bi bez örtüp 20 dk bekleyip ardından yumurta sarısını veya artan yağlı haşhaştan sürüp 180 derecede ısınmış fırına verip üzeri nar gibi kızına kadar pişiyoruz.
Fırından çıkan çöreklerimiz yenmeye hazır afiyet şifa olsun beğenmeniz dileğiyle.
sevgiyle ve sağlıkla kalın
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt(ılık)
1 su bardağı su(ılık)
3-4 yemek kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (4 bardak tan sonrasını kontrollü koyun)
İç malzemesi;
1 buçuk 2 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr erimiş tereyağ (3yemek kaşığı dolusu)
2 yemek kaşığı tozşeker (tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı (dilerseniz akını hamura ilave edebilirsiniz)
Üzerine artan yağlı haşhaştan da sürebilirsiniz
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bi kaba ılık su ve ılık sütümüzü alıyoruz ,içerisine tozşeker ve mayayı ilave edip karıştırın .
Kapakla üzerini kapatın 10 dk mayalanamasını bekleyin.
Kabaran mayalı karışıma sıvı yağını veya o ölçüde eritilmiş tereyağıda katabilirsiniz .
Tuzunu ve unu elemek için süzgece alın.
Üzerine kabartma tozunu eleyerek dökün.Bir taraftanda yoğurun .
Toparlanan ve elinize hafif yapışan bi hamur olduysa un eklemeyi bırakın.
Hamurunuz pürüzsüz olunca yoğurmayı bırakın ve üzerini streçle veya bi kapakla kapatın.
40 – 50 dk kadar mayalanmaya bırakın .
2 katına çıkan hamurumuzu bi tur yani bir iki kez yoğurun.Maya kokusunu çıkarıyoruz .
Adından hamurumuzu 5- 6 tane beze yapıyoruz .
Merdaneyle tek tek açıp aralarına haşhaşlı karışımını sürüp üst üste koyup yine merdaneyle büyütüyoruz, resimlerden faydalanabilirsiniz.
Büyüyen kare şeklindeki hamurumuzu bir ucunu ortaya doğru kapatıp diğer ucunuda onun üzerine kapatıp elimizle ve ya yine merdaneyle hafif baskılar yapıyoruz.
Sonra bıçakla kesiyoruz, kestiğimiz dilimleri elimizle simit yapma şekli gibi büküp yağlı kağıt serili tepsiye hafif aralıklı olarak diziyoruz .
Tüm şekillendirme bitince tepsinin üzerine bi bez örtüp 20 dk bekleyip ardından yumurta sarısını veya artan yağlı haşhaştan sürüp 180 derecede ısınmış fırına verip üzeri nar gibi kızına kadar pişiyoruz.
Fırından çıkan çöreklerimiz yenmeye hazır afiyet şifa olsun beğenmeniz dileğiyle.
sevgiyle ve sağlıkla kalın
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı