Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yufka
3 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik ince çekilmiş ceviz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Haşhaşlı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Haşhaş ceviz ve sıvı yağ karıştırılır ve güzelce birbirine yedirilir.
Birinci yufkamızı serelim üzerine karışımın yarısı gezdirilir ve fırça ile her yerine sürülür.
Üzerine 1 yufka daha serilir 16 eşit modüle bölünür ve sarılır.
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
190 -200 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
4 adet yufka
3 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik ince çekilmiş ceviz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Haşhaşlı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Haşhaş ceviz ve sıvı yağ karıştırılır ve güzelce birbirine yedirilir.
Birinci yufkamızı serelim üzerine karışımın yarısı gezdirilir ve fırça ile her yerine sürülür.
Üzerine 1 yufka daha serilir 16 eşit modüle bölünür ve sarılır.
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
190 -200 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.