Haşhaşlı Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Haşhaşlı Açma Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket instant kuru maya
8,5 bardak kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İç için;
1 paket haşhaş ezme
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin bir kase alalım içine ılık sütü mayayı ve şekeri alıp karıştıralım. Daha sonra üstünü örtüp 5 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
Daha sonra kalan malzemeleride ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim hamurumuz 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Başka bir kasede haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile çözündürelim ben 1 yemek kaşığı şekerde ekledim siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.
Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım bezelerimizi biraz açıp ortasına haşhaş ezmesini sürelim ve açma halini verelim.
En son üzerine yumurtamızı sürelim evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun
Haşhaşlı Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst