- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.404
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Haşhaş neyin tohumudur?
Çok eski dönemlerde kendiliğinden doğal ortamında yetişen haşhaş bitkisi tohumları zamanla insanlar için sağlık başta olmak üzere beslenmede de kullanılan bir bitki tohumu halini almaktadır. Haşhaş Tohumu Nedir? Haşhaş tohumu kökeni gelincikler familyasına ait bir bitkidir.Haşhaş ezmesi zararlı mı?
Haşhaşın zararları: Haşhaş içildiği takdirde zehirlenmeye yol açabilir. Bu nedenle oldukça tehlikeli bir bitkidir. Sinir sistemini etkileyerek tansiyon düşüklüğüne yol açabilir. Solunumu yavaşlatır.Haşhaş ezmesi faydalı mı?
Özellikle kahvaltı vaktinde tüketilen haşhaş ezmesi damar sertliğini önler. Böylece kalp ve damar hastalıklarını engeller. Bunun yanı sıra gün boyu hem enerji verir hem de sakinlik vererek psikolojiyi olumlu etkiler. Bağışıklığı güçlendirdiğinden ağız içi yaralara neden olan virüsün etkisini azaltır.
Haşhaş saglikli mi?
– Haşhaş, eşsiz tadıyla sağlık adına da oldukça yararlı bir tohumdur. Potasyum, kalsiyum, demir, çinko, bakır, manganez gibi mineralleri içerisinde bulundurur. Bilhassa bakır, kan hücrelerinin üretimi konusunda çok etkilidir. Aynı şekilde tohumlardan çıkarılan Omega 3 ile Omega 6 yağ bakımından zengindir.
Haşhaş ezmesi nasıl tüketilir?
Birçok gıda gibi haşhaş ezmesi de serin ve güneş ışığından uzak tutularak ağzı kapalı muhafaza edilirse 1 yıl kadar durur. Daha uzun ömürlü olması için derin dondurucuda saklanırsa bu süre 2 yıla kadar uzar.Haşhaş baharatı nerede kullanılır?
Yağ çıkarıldıktan sonra arda kalan küspeden, hayvan yemi sanayiinde kullanılır. Öğütülen haşhaş tohumları; kurabiye, poğaça, çörek ve ekmek gibi hamur işlerine lezzet katmak için kullanılır. Süsleme amaçlı da kullanılabilen haşhaş, tahin ya da pekmezle karıştırılarak da tüketilebilir.Haşhaş ezmesi her yerde kullanılır.?
Haşhaş ezmesi her yerde kullanılır.Özellikle hamur işlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Çöreklerde, böreklerde, poğaçalarda ve mayalı bir çok hamur işlerinde ve daha bir çok yerde kullanılır.Haşhaş ezmesi tam bir şifa kaynağıdır ve insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır.
Nasıl yapılır haşhaş ezmesi?
Ama çoğunlukla haşhaş ezmesi kullanılır. Haşhaş ezmesi, haşhaş tohumunun kavrulup iyice ezilmesi ile elde edilir.
Haşhaş Ezmesi, Haşhaş sıcak iklimler de yağış alan bölgeler de yetişen bir bitki türüdür. Türkiye’ de en çok Ege bölgesinde yetişir. Haşhaş kontrollü bir şekilde izin verilen yerlerde yetişir. Çünkü bazı haşhaş türlerinden uyuşturucu yapılmaktadır. Haşhaşı mutfaklarımızda çok kullanırız.