Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte için:
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Köfte çanak içi için:
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Püre için:
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
1 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri soyup küp küp doğrayın üzerine tuz atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Öbür bir küçük tencerede havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın.
Akabinde köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları da koyup yoğurun.
Yapmış olduğunuz köfte harcını küçük çanak formu verip yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.
Öteki yandan patatesleri süzün ve içine süt ,tereyağ ve tuzu ek edip ezici yardımı ile güzelce püre yapın.
Havuç ve bezelyeleri bir kasede karıştırın ve yapmış olduğunuz çanakların içlerini doldurun.
Üzerlerine bir hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbası yahut buzdolabı poşeti ile en üstüne sıkın.
Evvelden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
Sosu için bir tavaya su, salça alınıp ocakta kaynatılır.
Fırında pişme müddetini tamamlayan köftelere sos eklenir.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.Afiyet olsun.
Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için:
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Köfte çanak içi için:
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Püre için:
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
1 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri soyup küp küp doğrayın üzerine tuz atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Öbür bir küçük tencerede havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın.
Akabinde köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları da koyup yoğurun.
Yapmış olduğunuz köfte harcını küçük çanak formu verip yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.
Öteki yandan patatesleri süzün ve içine süt ,tereyağ ve tuzu ek edip ezici yardımı ile güzelce püre yapın.
Havuç ve bezelyeleri bir kasede karıştırın ve yapmış olduğunuz çanakların içlerini doldurun.
Üzerlerine bir hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbası yahut buzdolabı poşeti ile en üstüne sıkın.
Evvelden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
Sosu için bir tavaya su, salça alınıp ocakta kaynatılır.
Fırında pişme müddetini tamamlayan köftelere sos eklenir.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.Afiyet olsun.
Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı