Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
İçi için
Konserve garnitür
Sos için
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Püre için
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı rende kaşar
Tuz
Üzeri için
1 su bardağı kaşar rende
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte materyallerini yoğurun ve 30 dk buzdolabında dinlendirin.
Püre için patatesleri soyup dörde bölüp suda haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp tereyağ ,kaşar ve tuzu ekleyip blendirdan geçirin.
Dinlenen köfteden küçük bezeler yapıp çanak halini veriyoruz. ( su bardağı ile yaptım ben )yağlanmış tepsiye dizip içine garnitürleri dolduruyoruz.
Sonra püreyi de en üstlerine eşit ölçüde dağıtıp fırına veriyoruz.
200 derecede 30 dk pişmeye bırakıyoruz.
Pişen köfteleri çıkarıp sosu üzerine gezdiriyoruz ve eşit ölçüde kaşar rendelerini de koyduktan sonra kasar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.Afiyet olsun .
Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram az yağlı kıyma
1 su bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
İçi için
Konserve garnitür
Sos için
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Püre için
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı rende kaşar
Tuz
Üzeri için
1 su bardağı kaşar rende
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte materyallerini yoğurun ve 30 dk buzdolabında dinlendirin.
Püre için patatesleri soyup dörde bölüp suda haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp tereyağ ,kaşar ve tuzu ekleyip blendirdan geçirin.
Dinlenen köfteden küçük bezeler yapıp çanak halini veriyoruz. ( su bardağı ile yaptım ben )yağlanmış tepsiye dizip içine garnitürleri dolduruyoruz.
Sonra püreyi de en üstlerine eşit ölçüde dağıtıp fırına veriyoruz.
200 derecede 30 dk pişmeye bırakıyoruz.
Pişen köfteleri çıkarıp sosu üzerine gezdiriyoruz ve eşit ölçüde kaşar rendelerini de koyduktan sonra kasar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.Afiyet olsun .
Hasanpaşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı