Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Harp Okulu yatili mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Harp Okulu yatılı mı?​

Öğrencilere Sağlanan İmkanlar Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Hava Harp Okulu kaç yıl sürer?​

Eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı dâhil beş yıl olup öğrencilerin en fazla altı yılda (sağlık nedenleri hariç) öğretimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Mezun olan tüm öğrenciler subay diploması ile birlikte evrensel geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır.
Hava Harp Okuluna girmek için ne yapmalıyım?
Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.
Deniz Kuvvetleri eğitim kaç ay?
(1) Sınıf okulları/sınıf okulu ve eğitim merkezi komutanlıklarındaki eğitim-öğretim süresi ile ilgili esaslar şunlardır: a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez.

Deniz subay eğitimi kaç ay?​

Subay Eğitim Süresi 4 aylık süreç içerisinde adaylar hem teorik ve uygulamalı pek çok eğitime tabi tutulurlar.

Kara Harp Okulu öğrencileri nerede kalıyor?​

Ailesi Ankara’da ikamet eden Harbiyeliler, cuma akşamından pazar akşamına kadar evci iznine (ailesinin yanına yatılı izin) gönderilmektedirler. İzne çıkan Harbiyeliler, Ankara Kızılay’da bulunan öğrenci lokalinden istifade edebilmektedir.
MSÜ harçlık maaşı ne kadar?
Milli Savunma Üniversitesi Öğrencileri Ne Kadar Burs/Harçlık Alıyor?
Hava Harp Okulunda kaç öğrenci var?
Hava Harp Okulu hazırlık sınıfına 250, birinci sınıfa 250 olmak üzere toplam 500 öğrenci alınacak, kız öğrenci kontenjanımız 10 olacak. Kara Astsubay Meslek Yüksek Okuluna bin 8 öğrenci, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna 511 öğrenci, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okuluna ise 578 öğrenci alınacak.

MSÜ Hava Harp Okulu paralı mı?​

MSÜ sınav başvuru ücreti 2022 yılı için 130 TL olarak belirlendi. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olacak.

Piyade astsubay eğitimi kaç ay?​

HvTekOk – PİYADE. Piyade sınıfında, Subay Temel Eğitimi (STE), 24 Haftalık eğitim süresinden oluşmaktadır. Astsubay ihtisas Temel Eğitimi (ASİTE), 24 Haftalık eğitim süresinden oluşmaktadır.
Subaylık eğitimi kaç ay 2022?
Deniz Harp Okulu Kaç yaş sınırı?
”Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Harbiyeli harçlığı ne kadar?​

MADDE 2. Askerî lise ve muadili askeri okullar öğrencileri ile astsubay okulları öğrencilerine ayda 20 lira, askerî orta okul ve muadili askerî okullar ve astsubay hazırlama orta okulları öğrencilerine ayda 10 lira harçlık verilir.

Geri