- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Harmanlanmış eğitim sistemi nedir?
Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.Harmanlanmış öğrenme modelleri nelerdir?
Harmanlanmış öğrenme modeline göre öğrencilere okulda verilenlerin dışında ders alma fırsatı vermektedir. Bu bireyler okul ortamında bulurlar, ancak aynı zamanda öğrenimlerini online derslerle de desteklenirler. Bu yöntemin başarılı olması için öğrencilerin içsel motivasyonunun çok yüksek olması gerekmektedir.Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle oluşturulan hibrit eğitim, derslerin ‘yüz yüze’ ve ‘online’ karma şeklinde yapılması olarak biliniyor. Harmanlanmış öğrenme olarak da bilinen bu eğitim modelinde, teknolojik materyaller kullanılıyor.
Harmanlanmış öğrenme nedir kpss?
“Harmanlanmış öğrenme yüz yüze öğrenim ve uzaktan öğrenimin etkin yönlerini birleştirme çabası olarak görülmektedir. Harmanlanmış öğretim ortamları öğrenciye hem çevrimiçi (online) hem de yüz yüze öğretimde aktif olabileceği etkin öğrenme ortamları sunmaktadır.” kaynak wikipedia.
Flip öğrenme nedir?
Flipped Learning’de öğrenme aşağıdaki şekilde gerçekleşir: Öğrenci derse gelmeden önce, istediği bir zamanda dersi videodan izler, notlar alır, anlamadığı konular ile ilgili sorular hazırlar. Öğrenciler, dersten önce konu ile ilgili sorularını öğretim üyesine elektronik ortamda iletir.
Üniversite hibrit eğitim ne demek?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin ‘yüz yüze’ ve ‘online’ olarak karma şeklinde yapılmasıdır. Üniversiteler, uzun bir aranın ardından son hibrit eğitim modeli ile açılacak.Hibrit eğitim ne demek?
Hibrit kelimesi eğitim ile birleşince de iki farklı eğitim modelinin tek bir çatıda buluşması anlamına çıkıyor. Detaylandıracak olursak; hibrit eğitim sistemi bazı derslerin yüz yüze bazılarının ise online olarak yapılmasını ifade ediyor.Ters yüz eğitiminin Pedagojik tanımını ise; sınıfta sosyal ve aktif öğrenme aktivitelerinin yapıldığı, öğretme sürecinde bilgi aktarımının sınıf dışına kaydırıldığı, öğrencinin tamamlaması gereken sınıf öncesi ya da sınıf sonrası aktivitelerin yer aldığı bir model olarak tanımlayabiliriz.
Hibrit eğitimde Üniversiteye gitmek zorunlu mu?
Hibrit eğitim modeli uygulayan üniversitelerde her gün okula gitme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bazı dersler yüz yüze, bazı dersler online olacağı için yalnızca yüz yüze eğitimin bulunduğu günler okula gitmek gerekir.