- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.156
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hardalsız mayonez nasıl yapılır?
Hazırlanışı:- Ağzı geniş temiz ve kuru bir cam kavanoza, ya da kaseye yumurta, bitkisel yağ, tuz, karabiber, limon suyunu ekleyin.
- El mikseri ile çırpın. Birkaç saniye içinde mayoneziniz hazır. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına kaldırın. En geç iki gün içinde tüketin.
- NOT; Bütün malzemeler aynı sıcaklıkta olmalı.
Mayonez yapımında hardal kullanılır mı?
Gerçek bir mayonez lezzeti yakalamak için hardal kullanmanız iyi olacaktır. Ancak hardal bulamazsanız ya da kullanmak istemezseniz bu aşamayı atlayarak da mayonez yapımına devam edebilirsiniz. Bu şekilde annelerimizin hazırladığı lezzette kolay bir mayonez elde edebilirsiniz.
Mayonez sos nerelerde kullanılır?
Mayonez, çoğunlukla ketçap ve hardal gibi soslarla tüketilir. Kızartmaların yanında sos olarak kullanılan mayonez aynı zamanda meze, salata veya ana yemeklerin içerisinde de kullanılır. Bu sos, hızlı tüketilebilen yemeklerin yaygınlaşmasıyla birlikte hemen hemen her ülke mutfağında kendine yer edinmiştir.Mayonez ne ile yapılıyor?
1) Mayonez; yumurta sarısı, sıvı yağ, limon ve tuzun meydana getirdiği hassas bir fizik-kimya dengesidir.
Unutmayın çiğ yumurta kilo aldırmaz ve besin değeri – kalorisi aynıdır. Eğer çiğ yumurta seviyorsanız durmayın –tabi ki yukarıdaki bilgileri unutmadan. Eğer yumurtanızı pişirecekseniz, aşırı pişirmekten kaçınmak için altını kısmanızı tavsiye ederim.
Çiğ yumurta içmek zararlı mıdır?
Salmonella isimli bakteri yumurta kabuğundan yumurtanın içerisine geçiyor. Uzmanlar Salmonella isimli bakteri nedeniyle çiğ ve az pişmiş yumurtanın tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Salmonella isimli bu bakteri gıda zehirlenmesine, ishale, bulantıya, ateşe ve baş ağrısına yol açabiliyor.