Hardal neye dokulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
145.038
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hardal neye dökülür?​

Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır.

Hardal ana maddesi nedir?​

Hardal, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, tohumları baharat olarak kullanılan, sarı çiçekli, otsu bir bitkidir. On kadar farklı türü olmasına karşın üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır. Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da adlandırılır.
Hardalın zararları nelerdir?
Bu problemler arasında şunlar yer alır:
Hardalın faydaları nasıl kullanılır?
Hardal tohumundan elde edilen yağ, bel, diz ve boyun bölgelerine sürülerek ağrı kesici özelliğinden faydalanılabilir. Hardal, kan akışının daha hızlı olmasını sağlar. A vitamini açısından zengin olan hardal, göz sağlığını destekleyicidir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir.

Tat hardal sos nerelerde kullanılır?​

Hint mutfağında ve vejetaryen menülerde sıklıkla kullanılır. Av etine çok iyi uyum sağlar. Deniz mahsullü pizzalara da çok yakışır. Balla karıştırılmış hardal sosu özellikle tavuk etine çok yakışır.

Hardal nasıl elde edilir?​

- Hardal tozunu cam kaseye alın, içine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın.
- Uygun kıvamı bulmak için suyun tamamını değil, önce yarısını, sonra kalanını ekleyin.
- Limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip tekrar karıştırın.
- Bozadan biraz daha kalınca, bıçakla alınacak kıvamda olmalı.
- Hardalınız artık hazır.
 
Geri
Üst